Nov 10, 2024, 9:54 AM

Есенен стих 

  Poetry » Other
92 0 8

Из сънните площади

се лута вятър тих,

пилее листопади,

рисува щрих след щрих

 

от есен невъзможна –

бездънен, син простор

и грачещи тревожно

рой птици – пръснат хор.

 

В предзимното мъртвило,            

под стария ми дом                   

потеглящо возило                                                        

прибавя цвят на хром.

            

Любов – със срок сезонен,

с плам летен – угасен.

В стъклото – лъч отронен,

изгубен – като мен.

 


  Стихотворението участва във II Национален поетичен конкурс с международно участие на тема: ,,И поглед вечно устремен напред, към утрешния ден…‘‘ П. К. Яворов, организиран от Община Димитровград, кметството на село Скобелево и НЧ "Искрица - 1901" с. Скобелево, и не спечели награда.

 

© Мария Димитрова All rights reserved.

Лее се тихо вода –
плаче от болка небето.
Някой е хвърлил в калта
бледо, повехнало цвете.
Някой протегнал ръка, ...
  68 
В старото злато на вчерашен ден
търся утеха, но няма те с мен!
Сянка ли, спомен ли трепна с крила?
Ангел в сърцето ми вае кивот,
пише с писец бял: „Добро естъ животъ“. ...
  68 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??