Dec 1, 2009, 12:19 AM

Есенна 

  Poetry » Landscape
433 0 6

 

 

Без теб гората тъй е пуста!

На юг са птиците прогонени.

Разделни ветрове и чувства

оставили са низ от спомени.

 

И тази шеметна палитра

по хълмовете и полята!

Далечен ек от битки стихва

със звън вечерен на стадата.

 

Замират пъстри многозвучия...

Дълбоко се таи мъзгата.

За да възкръснат утре в ручея,

в цъфтежа бял и клетва свята.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??