Есен, октомври, неделя - вали,
и аз на морето няма да ида...
Тротоарът е пуст,
никой по него сега не върви,
дъждовни капки по мене се стичат
и галят ме, сякаш си ти.
Есента е моят сезон,
през него аз се родих
- обичам, когато вали,
мъглите да се стелят
по хълма отсрещен,
а гората умълчана
свойте листа да рони!
Но няма вечно дъжд да вали,
слънцето ще грейне със свойте лъчи
и ще огрее капките дъждовни
върху паяжината красива...
- и бисерна огърлица ще бъде
тя на жълти хризантеми.
Приказка за мен
си, есен ти красива!
© Анка Александрова All rights reserved.