Oct 5, 2024, 3:49 PM

Есенна украса 

  Poetry » Landscape
85 1 5

Денят разтваря острите си ножици

да си направи есенна украса.

Изрязва първо къдравите облаци

като дантела за салонна маса.

 

Нагъва в чудно оригами изгрева,

оставил отпечатък на хартия.

И захаросва ябълката кисела,

откъсната от вятъра немирен.

 

Защото иска всичко да е празнично,

със ръкоделията продължава.

Докато вдигне с вечерта наздравица,

градът безцветен в багри разкрасява.

© Диана Фъртунова All rights reserved.

The work is a contestant:

Есента - сезон на равносметка, сезон на мъдрост, сезон на тъжна красота »

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??