Когато почука
неканено злото,
ти търсиш пролука
и път към доброто.
В едно неделимо,
човешкото тяло –
с очите незримо –
е двете събрало.
Доброто и злото,
стаени в сърцето,
събарят гнездото,
яви ли се трето...
Ти имаш решение.
Търси помирение!
10 часът, 20 декември 2022
Творбата е част от цикъла „Есенни мотиви“, в който влизат: „I. Сътворение“ и
“IV. Земята“.
© Иванъ Митовъ All rights reserved.