Nov 18, 2023, 8:13 AM

Есенни сълзи 

  Poetry » Landscape, Other
392 4 15

От очите ми капки дъжд се отрониха,

бяха с тъй соления вкус на морето.

Есенни сълзи, като листа се подгониха,

окрилени от вятър, полетяха в небето.

Заваля и окъпа душата с облаци бели,

капките тежки се превърнаха в ноти,  

запяха по локвите с нежните трели,

от сълзите отпиха най-тъжните вопли. 

Вятъра – скитник, леко погали  косите,

есенни листи понесе, с ноти ги вплете.

Капчукът с ритъм потропва в душите,

от звуците чудни, се разтварят крилете.

От очите ми капки дъжд се отрониха,

своите есенни сълзи изплака небето.

Скитника вятър и листа се подгониха.

Мелодия нежна, притихна в сърцето.

 

17.11.2023

 

 

 

 

Редовете, които бях написала като коментар не ми даваха мира и ето какво се получи 😉

© All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??