Ето - във утрото тръгват стадата,
Сънени хлопки тихо дрънчат,
Есенно щедри ни чакат полята,
Нови килими земята красят!
Няма магия, щастлива случайност!
И сякаш художник с изкусна ръка
Утро, на багри богато, омайно,
Творù вдъхновено - за нас!... Красота!...
Радостно чувство в душите покълва...
И щедро наспорил е Бог благодат!...
Нека с любов се сърцата изпълват
И с нея добър ще е целият свят!...
© Роберт All rights reserved.