Sep 10, 2020, 9:22 AM

Есенно 

  Poetry
438 4 11

Като въглени тлеят в небето звездите -

бяха ярка жарава преди седмица, две.

Облак сив върху тях си изплака очите

и стопи всичко синьо. И зеленото взе.

 

Наклони се везната с тъга до земята.

Младостта с плажна рокля след лятото хукна.

Всяка стряха без птици приюти тишината,

а върбите склониха жълтеникави букли.

 

Само гроздето сладко доволно се пъчи.

Чака сръчните, топлите есенни длани.

Ще са негови старите, дъбови бъчви -

ще шуми, ще кипи и ще връща смеха ни.

© Деа All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??