Nov 7, 2010, 6:22 PM

Есенно 

  Poetry
1298 0 22


Днес Ноември е спрял и на тази изсъхнала пейка,

дето денем и нощем попива господни сълзи,

там седи пак душата ми. Тих и безмълвен е в нея

този свят, нещо търсещ от теб, нещо, дето си ти.

 

Всяка бяла бреза днес е сиво дърво от копнежи

и на клоните спят кротко моите думи за теб.

Ако ти се обърнеш веднъж, може даже да видиш,

няма друго назад, нито пътища прашни напред,

 

щом не знам как минава денят ти и колко ли пъти

си се влюбил във нечии чужди и тъжни очи.

Като ехо във мен чувам твоите есенни стъпки,

не към мен, а към други, които сега си открил.

 

Само шепа от кестени топли ръцете ми вечер.

Няма с кой да говоря и с кой да поспоря дори.

Спри до мене на пейката, тихичко, сякаш че в черква.

И ще видиш в очите ми всички господни сълзи.

© Ем All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??