Oct 26, 2024, 11:24 PM

Есенно тайнство 

  Poetry » Landscape
103 0 2

В носията си пъстроцветна
пристъпва леко есента –
върху разрошени коси
с венец от шарени листа.

 

Налива гроздето зърна.
А виното отвътре чака
да се превърне в благодат,
да озари сърца и разум.

 

Годината отнасят птиците
върху крилете си на юг.
И стиховете недописани,
недоизказаните думи...

 

Ухание на мокра пръст –
най-подходящ парфюм за есента!
Пушек от комини стройно се извива
и пълни празните гнезда...

© Радослава Антонова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??