Nov 9, 2009, 2:01 PM

Есенно-зимен плажен пейзаж 

  Poetry » Landscape
1258 0 15

.

 

ЕСЕННО-ЗИМЕН ПЛАЖЕН ПЕЙЗАЖ

 

Бели гларуси живеят със спомена,

който пази в себе си юли

за любов като капка отронена,

любовни клетви всякави чули.

 

Морето за територия воюва с брега

изпращайки в битка вълна след вълна,

за подкрепление влива се всяка река

несъзнала, че вечна е тази война.

 

Черупки черни на плажа изхвърлени

с водорасли зелени и други неща

сънуват сънища мидено-перлени

и бляскави накити красящи света.

 

Вятър пронизващ по пясъка тича

заличаващ безбройни следи

на двойки които тук са се влюбили,

а вече не го помнят дори.

 

Тъгува плажът есенно-зимно

за постеля от голи тела,

слънчеви сънища сънува предимно

и се моли: "Лято, по скоро ела!"

 

.

© Наско Енев - РИМПО All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??