Сезоните си имат своя чар
и всеки е красив различно,
но есента е като Божи дар,
на мен ми действа поетично.
Със всяка своя багра тя краси
листата жълти, разпилени,
докосва златно нашите души –
от есента сме запленени.
Обичам есенната пъстрота
и слънцето, което грее,
и тази мила чудна простота,
с която всичко пак сияе!
Усмихва ми се оня облак бял
в небесните пространства сини,
той обич и мечти ми е дарил
и мигове неуловими.
Мария Мустакерска
© Maria Mustakerska All rights reserved.