Jul 26, 2015, 12:06 PM

"Еще не вечер" 

  Poetry » Civilian
364 0 7

„ЕЩЕ НЕ ВЕЧЕР!“

 

                       В памет на Владимир Висоцки

 

Китарата на Владимир разгаря

енергия, живот и огън вечен.
Акордите в душата ми повтарят
"Еще не вечер! Еще не вечер!"

 

Акордите звънят: "Не се отказвай!
Животът е борба - до смърт живей!
Вдигни глава и смело побеждавай!
Когато ти се плаче, просто пей!

 

Ела със нас в окопите, в небето,
опитай се да стигнеш до върха,
за да усетиш мястото, където
коварно дебне с леден дъх смъртта.

 

Последвай ни в обятията водни
и ще почувстваш истинския стрес.
Борба за глътка въздух там ще води,
а сламката е крехка - SOS!

 

Но окован в прегръдката на мрака,
без вяра и надежда за живот,
все пак инстинктът ще те чака
да го прегърнеш. Да направиш ход.

 

Тогава като дявол ще се бориш,
дори и да се мислиш за обречен.
Ще пее в теб Володя, ще говори:
„Еще не вечер! Еще не вечер!““
25. 07. 2015 г.
Русе

© Румен Ченков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??