Когато бялото облича се във черно,
и слънцето нарича себе си луна…
Когато погледът е пак високомерен,
и потъпкана е старата душа…
Тогава пак пред погледа на Йорик
заставам в изповед и тази нощ
и с думи и сърце като на старик,
аз търся малкото разкош…
Здравей, Любов, отново с тебе сме двама!
Ех, помниш ли онзи самотен момент,
когато в душата ми пееше някаква драма,
а твоята смърт ми беше акцент.
А ето сега с перото отново ме галиш,
с перо, но от феникс горящо в искри.
И сърцето в жарава се пробваш да правиш,
да изпариш от лицето ми тези сълзи…
Ти пак ми предлагаш красиви илюзии,
но недей да забравяш че спомням си как,
омая ме в танц от приказна лудост,
а после направи от мене глупак…
Така че внимателно аз ще отсея,
колко ще струва тъгата за мен?!
И макар че красивите танци владееш,
човекът веднъж е глупав роден!
Дали да те пусна не знам и не мога,
но ти настояваш за къшейче хляб…
И как да ти дам душата си в твойта пирога,
а пак на брега от тебе да прося комат…?
Коварна си, зная, отдавна го зная!
Познайници стари сме, знаеш и ти!
Но предлагаш ми щастие! Как да призная,
че го искам и аз във свойте мечти!!?
Ето, Любов, отново душата си давам,
в депозит във твоята каса от сняг,
а хомот на врата си отново надявам,
в опит последен да спра своя бяг…
Цветенца отново в ръката си вземам,
за моята приказна нова любов!
Надявам се скоро не ми я отнемеш,
в последния спомен на моя измъчен живот…
И Когато бялото облича се във черно,
и слънцето нарича себе си луна…
Когато погледът е пак високомерен,
и потъпкана е старата душа…
Тогава Йорик връща се обратно,
а аз си тръгвам в Майската и топла нощ,
за да отнеса умножения стократно,
от Любовта дарения ми разкош…!
© Христо Стоянов All rights reserved.
но недей да забравяш че спомням си как,
омая ме в танц от приказна лудост,
а после направи от мене глупак…
Нежна, докосваща и трогваща творба, изпълнена с реализъм и нотки на горчивина. Поздрави!