Съборете оградата! Моят живот
е вълнуващ до смърт - като божие раждане.
Имам смелост да правя (пред всички) любов,
и честта да се радвам на още омраза.
Първи сняг е сърцето ми. Чистият звук
няма срам и причина да бъде по-нисък.
Напълнете живота си с празната клюка.
Аз съм хляб за завистници... На ви трошица!
Ако искате зрелища - ето въжето.
С предвидливи ръце се раздадох до примка.
Светлината - по навик - на тъмно я бесят.
Ослепява онези, които не виждат.
2006
© Павлина ЙОСЕВА All rights reserved.