Sep 25, 2015, 7:55 AM

Ева до безкрая 

  Poetry
405 0 0

 

Кажи ми, ако знаеш!
Кажи ми, за да знам,
че когато те желая,
съм повече в капан
и по-малко в Рая
на моя собствен храм.

 

О, Ева до безкрая!
Не би помислил и Адам
във опит да гадае,
какъв изгарящ плам
е да може да познаеш
желание и грях. И срам
да те обземе в края,
че гол си, а не – сам.

 

Аз зная, че ти знаеш.
Кажи ми, за да знам!
От началото до края
Ева е учител на Адам.

© Мариян All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??