Nov 3, 2012, 12:19 PM

Езерото 

  Poetry » Landscape
445 0 0
Събуден лист в зората трепва.
Капчица роса.
Узряло слънце в нея се оглежда.
Брат на тихата вода.

Езерото незаспало.
Галят го сълзите на нощта.
Разделя се със свойто одеало 
от безмълвна тишина.

Вълните му с лъчите се целуват.
Ветрец ги носи по повърхността.
Рой мечти изплуват и танцуват,
в кръгове вълшебни 
изтъкали езерна душа.

© Антония Спирова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??