Mar 20, 2007, 5:44 PM

Гара за сам 

  Poetry
676 0 4

Светът ни е...
*
Обтягат лепкави пръсти
на релсите двойната струна.
Кой на кого днес мъсти?
На кораба. В Ла Коруня...

Кой и кого днес завлече
в ямата на суетата?
Върни се! Сега сме далече.
Притворила се е вратата...
*
Вагони, влакове...
По-тъжни махаме -
позната до ситост картина...
А... колко дълго, дълго чакаме
да кажем веднъж - Вземи ме!
*
...Гара за сам...

12 декември 2004, Градец

© Симеон Дончев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??