Oct 24, 2010, 2:03 PM

Гатанки 

  Poetry » For kids
1756 0 22

Блузката му – на райета –

оранжеви и черни,

пухкава и мека, ето –                                                    

с цветове модерни.

                       Уж е коте обичливо,

                       закачливо и игриво,

                       ала може то да схруска

                       антилопа на закуска.

                                                   Що е то?         

                                                                       

Странно животинче, скрито

във торбичка неголяма.

А пък тя била зашита

на коремчето на мама.

 

                             Що е то?       

                                                             

 

Мисля – риба е голяма.

В книжките ми пише, че не е…

Лесно плува в океана.

Бебчето си храни със млекце.

 

                              Що е то?                       

                                          

 

 

 

 

© Мария All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??