Jul 2, 2013, 11:51 PM

Гатанки 

  Poetry » For kids
980 0 16

Леко по небето плува,

сякаш беличък памук.

Ако почне да палува,

бързо страшно става тук.

                Удря ли с юмруци силно,

                святка, тряска тоз хитрец.

                А когато му премине,

                се излива на дъждец.

                                                                         

Тя прилича на пътечка,

има чудни седем цвята,

на небето ще я видиш,

не в гората и полята...

                След дъждец се появява

                и на Слънчо става шалче,

                или може би пързалка,

                вий отгатнахте я май че...

                                                                    

На полянката расте,

има си едно краче.

А широкопола шапка

пази я от водни капки.

                Ти не пипай я, дете,

                само тате  я бере!

                На супа баба я вари,

                бързо сладко похапни!

                                                                    

 

 

© Мария All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??