Mar 1, 2014, 12:48 PM

Гатанки 

  Poetry » For kids
1081 0 11

Нежна камбанка полюшва се вънка.

Уж е камбанка, а пък не звънка.

Леко главица пред Слънчо навежда.

Щом се усмихне, пролет довежда.

                                               Що е то?


                                                           


Идва тук баба - мила, засмяна,

сложила нова пъстра премяна.

Пълна с пискюли носи торбичка,

бели, червени - има за всички!

        Тези копринени, шарени дари

        тя ще закичи на млади, на стари.

        Нейното име сещай се бърже

        и на тебе пискюлче ще върже!

                                                   

                                         Честита Баба Марта на всички!

 

 


                                                                                                              

 





© Мария All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??