Jul 13, 2022, 6:00 PM  

Гатанки за малките бубанки 

  Poetry » For kids
732 0 0

Работливи и смели

 

        Те са косачи работливи,

        ходят по поля и ниви

        да си събират там храната,

        та да е трапезата богата

        щом навън, навред

        зимата натрупа сняг и лед!

        Те маршируват в строй

        и влизат смело в бой,

        в защита на семейното гнездо,

        макар в земята да е то!

        Тези смели войни

         са мрав... безбройни!?

 

           Малкият мустачко

 

        То е мъничко, продълговато,

        с опашка дълга, мустакато!

         В ъгъла на стаята, на пода,

        за дома му дупчица е входа.

        През деня спинка скрито

        с одеялце пухено завито.

        Щом навън Лунта 

        изгрее и почука на вратата,

        тогава То във здрача

        от дупчицата на пода изскача!

        Към кухнята бързо тича

        за храната, която обича - 

        да си гризне от сиренцето парченце

        туй мъничко, палаво миш..нце!?

        

         

 

© Никола Яндов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??