Dec 18, 2020, 11:08 AM

Гаврошчета 

  Poetry » Civilian
523 0 0

 

Намират си трохички като птички божии

/монети жълти на студения паваж/.

Подхвърлят им ги сити госпожи

и бърчат нос, и ахкат - все пак са деца,

макар омърляни, издържат и не плачат,

приемат милостинята с признателни очи.

А дребните им грижи са големи,

едни за къшей хляб, а други за гурме.

Със студ и булимията се борят,

от глад и от преяждане се мре.

Страхотно е със расти да се кичат,

със нова идентичност и без пол.

Или под риза подарена да приличат

на птички божии в общия ни двор.

 

Каквото е, такова. Сняг прехвърча

и бързаме към топли домове.

Пристъпва редом с нас оная влъхва

и припомня за играта староветна -

„на конче“ върху топли рамене.

© Христина Комаревска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??