Oct 11, 2007, 10:57 AM

Глад 

  Poetry
525 0 4
 

От празнина скована се свлича,

по студения асфалт тя пълзи...

Уви, не бе достатъчно да обича,

за да може със криле да лети.


И беше яма всеки залък -

погача от обещания празни.

А хранителят лъга я - жалък,

да я убие се поблазни.


Залъга я с еликсир от нежност,

а после вля отрова във сърцето.

Не бе туй просто някаква небрежност,

той подложи я на пагубна диета.


**

Повалена се свлича и стене.

Любовта умира от глад...

Уви, не стига за мене

да се храня само със... хлад!

© Сиси Валентинова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??