Oct 30, 2023, 8:24 AM

Глаголи 

  Poetry
128 2 1

ГЛАГОЛИ

 

... вятър стене, грачи гарван, сурна се по гръб мъгла –

вълна с денкове стоварва – да ги чепка! – е дошла,

студ в светулкови коруби, студ в човешките души,

из тревите – проснат губер, зайчето преде с уши,

листопадът тръска дрипи – мръзнат голите брези,

 

ни да викнеш "Ой-ла-рипи!", ни да плачеш със сълзи,

зима – черна оплаквачка, с чер чембер деня покри,

пряспа тежък сняг ще смачка пътищата ми в зори,

тръгвай си оттук, човече! – и недей мисли за мен! –

щом си тръгнал надалече, все ще стигнеш някой ден.

© Валери Станков All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??