Умирам и в сив дъждовен облак се превръщам
и сея град, и сея глад и смърт навред, където мина.
Милост няма в мене вече, само огън, жупел, сласт,
само дяволският глас, шепнещ: "Умъртви го!"
- Умъртви света - е зъл, жесток, привидно патетичен,
убива всичко, що красиво и хуманно в теб е...
Забрави любов, мрази на глас висок.
Нали това иска този опустял живот...?
(19.03.2009)
© Тони Иванова All rights reserved.