Nov 22, 2012, 12:08 AM

Глухоняма птица 

  Poetry » Phylosophy
620 0 3

Самотата е глухоняма птица

в хралупата на тишината.

Двоя се в нея и еидинявам

себе си със себе си,

сред стигмите на вечността.

Самотата е измислица

до края на света, която

 без съпричастност

 превъзмогва  всичко с лекота.

Отвън се свива и се разтваря вътре,

 за да почувствувам  как покълва 

  безсмислието  на смисъла.

Самотата ми отне огледалата.

Тя е утробата, която ражда Бог.

 

 

© Диана Кънева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??