Nov 27, 2011, 6:22 PM

Голямото и малкото 

  Poetry » Phylosophy
510 0 4

 

"И в природата не всичко оцелява"


 

Голямото дърво на воля пери

разлистените си

могъщи клони.

А малкото не може взор да впери

към слънцето, към ведри небосклони.

 

То слаби вейки в другото е свило

и през пролуки

търси светлината,

която е голямото закрило.

А то - линее в сянката бухлата.

 

Голямото на бури устоява,

земята е към него

благосклонна,

със сокове обилно го дарява...

Аз слабото да защитя съм склонна!

© Славка Любенова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • !!!...
  • Усетих посланието ти!Нека закриляме и опазваме, както сърцето си , така и света около нас!Поздрав!
  • Браво,Славка за стиха и позицията!
  • ... и двете имат нужда от закрила, ако можеш в сърцето си на сянка да ги скриеш...
Random works
: ??:??