Oct 12, 2013, 3:54 PM  

Гореща зима 

  Poetry
505 0 1

Гореща зима

 

Зимата студена е през мойте очи,

 с нетърпение чакам лятото да я заличи,

да не остане спомен, че била е тук, сред нас,

защото по-студено става с всеки час.

 

С клюмнали глави, по пътя 

хората унесени вървят,

измокрени до кости,

с нетърпение чакат да се приберат.

 

Сладък сън напира във сърцата,

навън сега е топло и разцъфват се цветята,

но уви, сънят прекрасен прекъснат е от студ,

печките изгаснали са и в нас напира смут.

 

С нетърпение чакам лятото да се прибере,

да разтопи моето ледено сърце,

да не бъде вече студ и сняг,

а цветята да ни се усмихват пак и пак.

 

Искам всеки да е усмихнат

 и щастлив да бъде,

нека със зимата лошото да си отиде

и късметът през лятото да иде...

© Красимир Тодоров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Е, ти пък! Не можа ли да ти хрумне по-яко заглавие? Знаеш ли колко повече хора ще го прочетат, ако бе "Гореща зима" Успех!
Random works
: ??:??