Nov 6, 2005, 12:40 PM

Горещина-на семейството ми и на всички,които се грижеха за мен докато имах висока температура 

  Poetry
763 0 2

Горещина

На семейството ми и на всички
Които се грижиха за мен докато бях с висока
Температура



Горещина.Горещина.Горещина
изведнъж обзема цялото ти тяло.
Като дошла от ада топлина
превръща всичко във жарава.

Вода!Вода!Вода!Вода!Вода!
Шептят изпръхналите устни.
Но огънят не гасне със вода.
Жаравата не иска да те пусне.

А погледът ти като птица
замахва изтощен с крила.
Няма никъде водица...
Няма никъде чешма...

Внезапно-сила те обзема,
жаравата превръща се във дим.
Това са близките,приятели,съседа,
помогнали във този миг.

Добротата им те презарежда
и ти отново си добре.
Отново зареден си със надежда
от човешкото добро сърце...

© Живко Желев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??