Feb 20, 2022, 9:52 PM

Горска врява 

  Poetry » Humour, Landscape, For kids
523 5 6

Олимпиада спретнаха в зарана,
не в Пекин, а във гората,
два сокола и креслива врана,
стрелнаха се към лозята.

На щанца ски обула, по въздушна струя,
ловко враната като стрела се спусна.
Финишира на върха на слаба туя,
бързо в клонките от страх се мушна.

А след нея във гигантски слалом
шмугнаха се между двата бора,
финиша соколите превзеха с взлом,
първи трябва винаги да са в отбора.

Включиха се катерици в биатлона,
напосоки лешници летяха по мишена.
А елхичка, нежна, бяла примадона
от шишарките си за секунди бе лишена.

Отбор от читири стреснати мишока,
кърлинг горски заиграха по снега.
След себе си оставяха следа дълбока,
бутайки шишарките едва, едва.

Наежен заекът във паника стартира,
пред препятствията не помисли и да спира,
в маратона с олимпийски бяг спринтира,
задъхан, някъде в далечината финишира.

Така завърши сутрешната горска врява,
организирана от соколите и врана.
Първенци са всички в таз олимпиада...
всеки финишира, никой никого не хвана.

20.02.2022г.
 

© Теодора Атанасова All rights reserved.

The work is a contestant:

Детска Олимпиада! »

3 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Теди, прегръщам те с радост и ти честитя завоюваното трето място в детското предизвикателство!🤗😘💕И нека те чакат нови успехи, мила!🙏
  • Успех, Тери! 👍
  • Успех!
  • Много хубаво.
  • Танче, много ми хареса, справили са се добре всички участници в олимпиадата! Пожелавам ти успех!
  • В гората всички днес разбраха
    и много бързо се събраха
    в олимпиада да се включат,
    медал победен да получат.😄🏅

    Поздравявам теб😘
    и ентусиазираните горски обитатели, решили да премерят сили в състезанията, Теди!
    Сигналът е даден, всички на пистата!⛷️
Random works
: ??:??