Jun 4, 2022, 6:46 AM  

Господинът от камък 

  Poetry » Love
655 3 3

Прие го с насмешка, едва ли не на шега.

Поканата за кафе ти се стори излишна,

но съгласи се да бъде поредния фарс.

А оказа се всъщност тази среща различна.

 

Той кротко разкри се от игла до конец,

бе някак си топъл и ведър и благ,

и сякаш носеше гордо невидим венец,

а в очите му дремеше тропически бряг.

 

Господинът от камък, но с нежните устни...

Ти така си помисли тогава на тръгване.

Ах, само да знаеше, че това изречение

оказа се пълно и вечно сбогуване!

 

Оттогава си тъжен и мрачен и блед.

Не искам да казвам... дори си по-зле...

Господинът от камък, но с нежните устни,

душата ти, цялата, завинаги взе.

 

Оттогава го търсиш. Напълно напразно!

Счупен съвсем от безкрайно поправяне,

ти тайно копнееш пак да ги зърнеш -

онези очи със тропично сияние.

 

Не са в киното, бара, онова заведение,

няма ги никъде по тези улици пусти.

Ала търсиш все още едничко видение -

на господина от камък с най-нежните устни...

© Вале Спатия All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Много ми хареса, особено края!
  • Добре дошъл!
  • Хубаво, като изключа грапавините. Притежава индивидуалност, липсва клиширана мисъл, липсват метафорични тежести, което ми харесва и го ценя. Ти гей ли си?
Random works
: ??:??