Jun 27, 2024, 7:46 AM

Греховни и Божествено красиви 

  Poetry » Love
209 1 3

ГРЕХОВНИ И БОЖЕСТВЕНО КРАСИВИ

 

... най-хубава си призори в четвъртък, а подир петък идат други дни,

започват грешни мисли да човъркат душата ми – мильо от светлини,

ще дойдеш ли, добре ли си, къде си, ела при мен във Райските поля? –

наместо да ти пращам есемеси, пердетата ще взема да сваля,

прозорците ще милна със парцала – и сетне с вестник ще ги изсуша,

и ще те чакам – ангелица бяла! – слетяла в миг над моята душа,

 

ще ти сваря любимата ти супа и ще изтупам входното чердже,

ще взема и „Nivea” да си купя – един парфюм за истински мъже,

писалището прашно ще ощетам, ще опна и постеля – светъл лен,

и ще ти пална тиха свещ във петък, и нека Господ бди над теб и мен! –

ще те посрещна с твоя сок от киви, с любимото чашле кафенце – нес,

греховни – и Божествено красиви! – ела в четвъртък с бързия експрес.

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??