Грешка
Очаква ме градът,
а вече го разлюбих,
но винаги се връщам,
където с радост спрях.
Там ще ме споменават,
когато се изгубя
из делничните бури
сред преспите от сняг.
Наоколо витрини.
Тук продават... време.
Стъклата са години.
Оглеждам се пак в тях.
Насреща ми жената
ме гледа умилена.
Очите уморени,
не крият вече грях.
-На нея не приличам -
си мисля примирена,
или е смешна грешка.
Такава аз не бях!
© Виолета Томова All rights reserved.