Jun 11, 2008, 1:49 AM

Грешници 

  Poetry
825 1 17
Животът ни затвори в прашен бит,
ограби ни мечтите и простора.
Сега сме тихи, скромни и добри,
но мислите с душите ни все спорят.
Уж всичко у дома ни е наред,
спокойни сме и вятъра не гоним,
но миг един, един написан ред
запалва в нас пожари от тревога.
Магия става приказният зов
и погледа изгарящ, но посърнал
на грешната, отричана любов,
в очите ни сиянието върнала.
Летим в нощта над пенести вълни,
на бели птици носим се с крилата
след тежки, безнадеждно празни дни...
Крепи ни порив жив към свободата.
Безмилостно упреква съвестта,
нарича ни побъркани момичета
виновни, че родени със сърца,
копнеем да сме истински обичани.
Да, грешни сме. Осъжда ни света,
когато кроткостта от нас отлита.
Превръща ни във вещици страстта...
Защо обаче - никой не попита.

© Вики All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??