Jan 22, 2010, 11:32 PM

Грешник 

  Poetry
555 0 3

Грях ли сторих

Толкова те заобичах

Грях ли сторих

Душата си пред теб събличах

Грях ли сторих

Мислите на глас изричах

Грях ли сторих

По теб въздишах

Нека най-грешния бъда тогава

Нека изгаря ме твоята клада

Има да учи душата ми млада

Грешникът трябва да страда

              * *  *
От грях съм изтъкан
И като килим постлан
Утъпкаха ме хиляди крака
И като цветя в гора 
Откъснаха ме хиляди ръце
Дано съм стоплил някое сърце
Ако любовта е грях
Грешник съм без страх 
Грешни са очите ми
Изгарящи без думи
Грешни са ръцете ми
Говорещи с ласки
Грешни са устните
Галещи с целувки
Целия Любов и Грях...
Грешник съм...
Това разбрах...

© Любомир Деничин All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • ТОПЛИШ ПОВЯРВАЙ-всичко което пишеш е НЕВЕРОЯТНО ГРЕШНИКО
  • Беше изчезнал за известно време... Не изчезвай така, а пиши, удоволствие е да се четат стиховете ти! Поздрав!!!
  • Еврейска простотия са грехът и чувството за вина.
    Сам Амос Оз го каза на майтап.
    Изприщвам се като видя толкова повторения на тази дума само в едно стихотворение.
Random works
: ??:??