Oct 19, 2021, 7:58 PM

Грижливата гора 

  Poetry » For kids
251 1 0

Когато есента, сред тюлени мъгли,

нашари планината със своите бои,

тогава, като майка засмяна,

гората, с шарена премяна,

грижливо завива земята

с дебелия си килим на листата.

Да спинка на топло всяко зрънце

докато пролетното слънце

пак погали с лъчи земята,

южнякът засвири песничка в гората,

с нея събуди зрънцата от сън

да покажат главици нявън -

млади фиданки в горица,

по поляните зелена тревица.

 

 

© Никола Яндов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??