Oct 26, 2009, 2:20 AM

Гурбетчия 

  Poetry
753 0 1

Ходих, по света се скитах

далеч от теб, Родино,

за тебе често ази питах

и за твойто руйно вино.

 

Което пиехме от радост,

понякога и от разлъка,

за изминалата младост

да удавим една мъка.

 

Опустял гурбета страшен,

вече много ми дотегна,

връщам се по пътя страшен

у дома да си поседна.

 

Все сънувам, че се връщам

в тебе, слънчева родино,

близките си как прегръщам

и с тях пия руйно вино.

© Райна Маргина All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??