Не искам да съм облачно небе
и брод да търся сред звездите.
Аз цял живот пълзях към Теб.
Да знаеш как ми се отлита...
Дотолкова, че някъде под мене
останало парченце от земя,
в която тебе щом намеря,
ще се прегърна с любовта.
Преди това дано да се загубя.
И всичко да забравя. Всички.
И тази розова заблуда,
за рамото и кацналата птичка.
Ах, колко искам след това
да се превърна в твое бъдеще.
Да се събудя в пълна свобода
от сбъднати кошмарни сънища.
А ти повикай ме! Със шепот на море.
Гърба ми ще е сянка на любовите,
и всяко име моят стих ще погребе.
Ще дойда след поклон пред опелото им.
Ще дойда, да. И ти ще ме приемеш.
Бургас не може да е повече от Ловеч.
О, може! Още как. Вий там живеете!
Морето, Ти - сте мойте свят и обич...
Danny Diester
(Стихопат.)
© Данаил Антонов All rights reserved.