Jun 12, 2015, 8:58 PM

Х А Т О Р /диалог на нестинаря с богинята Хатор/ 

  Poetry » Phylosophy
475 0 1

Божествен танц.

Небесен нестинар.

Властелин на кървав огън.

Влизам в теб.

Влизам... не, потъвам...

в твойта слънчева жарава.

Само с лудост.

Само в страсти.

Вятъра попитай как?

Хатор, богиня на съдба,

за теб танцувам аз.

Забравените твои дни събирам.

Рисувам те. Чертая Те.

Свещена геометрия!

Междуизмерна някак Те намирам.

Божествен танц.

Небесен нестинар,

Молитвен дом,

в сърцето мое скрит си.

Вятъра попитай как

огъня косите ми разплита.

Хатор, богиня на съдба,

със мен танцуваш Ти,

забравените мои дни намираш,

рисуваш ме, чертаеш ме

в свещена геометрия междуизмерна,

някак ме събираш.

Божествен танц,

небесен манастир

молитвен дом,

в сърцето мое скрит си.

Не само в лудост,

не само в страсти,

не от вчера

изгаряш ти във реверанси!

 

 

 

© Руми Пенчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??