Jan 25, 2023, 2:51 PM  

Хайку 

  Poetry » East forms
189 2 4

 

  Коледна песен.
  Небесни гласове се
  спускат над Света!...
  
  ***
  
  Пух от глухарче
  се носи във въздуха.
  Вяра покълва!...
  
  ***
  
  Изгрява слънце.
  Още един ден. Дарен
  ни свише...Дали?!...

 

  ***
  
  Любовта - глуха,
  сляпа!...Но откъде ще
  са децата ни...

 

  ***
  
  Птиче перо във 
  въздуха се премята.
  Идва надежда!...

 

  ***
  
  За глупостта си
  човек плаща висока 
  цена цял живот!...

 

  ***

 

  От бързане се 
  правят много грешки , а
  от бездействие?!...
  
  ***


  "Средата" защо е
  "златна"?! Защото е 
   безценно нещо...
   
  ***


  Музика. Маса
  празнична - празна. Има
  някой пред прага.

 

  ***

 

  Полъх от криле
  на пеперуда смути
  слепият, глух свят...
  
  ***


  Снежна привечер.
  Джаз. Кафе с цигара.
  Четки, бои, платно.

  
  ***


  "Всичко си тече!..."
  Само прах остава от 
  нас един ден, уви...

 

 

 


  

 

© Радослава Антонова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??