Mar 22, 2012, 12:39 PM

Хей, очички бързо отвори 

  Poetry » For kids
1198 0 29

 

Хей, очички бързо отвори

 

Звънко пее бодрият капчук:

- Пролетта дошла е вече тук!

Бързичко прозорци отворете

и с усмивка слънцето срещнете.

 

Ето - там, до стария стобор,

мъничко кокиче вдига взор.

Пролетта разбуди мигом всички

горски птички, мечета, сърнички.

 

Пак посрещат старите върби

щъркели от топлите страни.

Вън им махат радостно децата

и ухаят дъхаво цветята.

 

Пърхат лястовички и врабци,

а скворците вдигат веселби.

Огласиха с шумен глъч простора -

как пък нямат ни за миг умора?

 

Хей, очички бързо отвори!

Хайде, сине, пролетта срещни.

Виж, покълват първите тревички -

време е за палави игрички.

 

***

 

Честита пролет на всички малки и големи,

запазили детската чистота в пазвите си!

Бъдете щастливи :)

 

© Цвети Йорданова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??