Apr 29, 2010, 8:47 AM

ххх 

  Poetry » Other
447 0 0

От прегръдките на топлия ми сън

ме изтръгна детски вик навън:

М-а-а-а-м-о-о-о!

Колко болка, страх и самота

криеше се в детската душа:

М-а-а-а-м-о-о-о!

И обреченост и пустота,

счупила покоя на нощта.

Този вик с безмилостна ръка

сви на топка моята душа.

Как така, защо, къде, кога

толкоз отчаяние побра

детската, невинната уста?

Имаме ли право да заспим,

зад стени от сън да се спасим,

щом дори едно дете до нас

вика с ужасяващ плачещ глас:

М-а-а-а-м-о-о-о!

 

 

 

© Нина Чилиянска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??