Feb 28, 2017, 11:43 AM

(хипо)теза 

  Poetry » Phylosophy, Civilian, Other
345 0 6

Страхуваш се, за кой ли път,

от онзи, който размишлява,

и тъй като въпросите болят,

а отговорът между вас застава,

 

отнемаш правото на глас

на неудобния човешки порив,

защото имаш в своя замък власт

над всеки, дръзнал с теб да спори.

 

Ела! Навън! Макар и с броня, сам!

Да видим колко мисълта ти струва.

Дебатът нека да издигне храм,

а аргументът да не се преструва,

 

че жертвата на (хипо)тезата си ти,

понеже дръзнал някой да попита

извън удобното “или – или”

кой тук е ръсил глупост до насита.

© Лина - Светлана Караколева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??