Jun 6, 2007, 7:10 PM

Хирон 

  Poetry
660 0 0

Изчисти тялото си с бяла светлина,
проникваща до всяка клетка
като мултиплицирана стрела,
остави я да смени цвета на всяка част.
Пременено-изстуди горещата му страст
и превърни я в чист елмаз,
да свети с блясък нов - лъч любов.
От единство на душа и тяло
открива се кентавъра Хирон вътре в теб,
пренесъл огъня суров нагоре към сърцето,
разпалва силата, засята от небето - цветето
на хилядолистния, заливащ те отгоре, лотос.
Превръща се във фенер, разкриващ ти душата,
вибрирайки от стъпалата до края на главата,
където взорът е насочен към духовни висини
и в резонанс трепти всичко твое и което си.
Слети са долния и горния ти светове.
Заличаваш границата им в морето-лава
и от тази пепел в заря, раждат се крила.
Приел в едно и ангел, и животно, и човек,
алхимично свързан от енергията кундалини,
можеш да летиш свободен и без предели,
следвайки своята стрела-съзнание навсякъде.
И, намерил какво уцелил си в тези небеса,
вече можеш да откъснеш и вкусиш му плода,
които сокове да потекат в кръвта ти дивна -
поток, захранващ тялото ти войн и духа мъдрец,
с корона увенчал безсмъртието на герой-старец.

© Аз Мистик All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??