Sep 23, 2012, 5:59 PM

Хлад 

  Poetry » White poetry
564 0 2

Беше хлад,
извикан от вятъра..
Беше ден,
който едва извървя...
Беше мисъл,
но тя си отиде...
Беше дори и тъга,
която не пожела
да си тръгне...
Тя остана...

Но не приседнах до нея...
Оставих я сама...
Погледнах във миналото...
Сянка...
Рамо...
Опрях се...
Не паднах...
Ощипах се...
Вече съм тук...
Сега!
Настояще!
Е!
И отново озъби се сянката...
Рамо...
Опрях се...
Залитнах...
И побягнах...
Далеч...
За да не падна отново...
Бъдеще...
Мое...
Пазя го...
Не искам рамо...
Ще се опра на себе си...
Край...!

© Жара Пенева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??