Feb 27, 2009, 6:13 PM

Хладно 

  Poetry
556 0 4
 

Загърни ме с одеялото,

че в стаята е вече хладно.

Опипват сенките ни жадно

стените и изстиват в бяло.

 

Загърни ме с одеялото,

че печката е вече срутена,

не можем топлина да купим

с парче разбито огледало.

 

Загърни ме с одеялото,

че този ден с обувки мокри

заспива с летните ми рокли

в зениците ти натежали.

 

Загърни ме с одеялото,

с препечения дъх на мрака,

където аз стоя и чакам

и вече времето е спряло.

 

Загърни ме с одеяло...

© Ели Деянова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • не можем топлина да купим

    с парче разбито огледало.

    Страхотно е...=)
  • Хареса ми! Носи едно такова настроение...приятно
  • Браво! Стихотворението е супер
  • хайде де загърни я с одеялото...хареса ми
Random works
: ??:??