Jan 10, 2022, 5:41 PM

Хотел Калифорния 

  Poetry » Other
298 0 0

Хотел Калифорния

/ моя версия, която не е превод/

 

Пътувам по тъмен, непрогледен път,

колата ми споделя мрачния участък,

нощта разхлажда с топлия си аромат,

светулка ме упътва, проблeсквайки напред…

 

Главата ми тежеше, очите ми смъдяха…

Ще трябваше да спра, за да се съвзема,

стоях на прага, звънецът рязко прозвуча,

вратата се отвори и адът оживя…

 

Но как е толкова красив!?

Звънтящ от смехове – по-скоро рай,

Посрещащ те с „Добре дошъл!“ и „ На къде?!“

„Разбира се, в хотел Калифорния, целогодишен рай…“

 

Хотел Калифорния - целогодишен рай,

открийте го, а Тифъни ще ви закара,

с мерцедеса Бенц ще полетите,

в безкрайно удоволствие на лятната ви пот…

 

Момчетата танцуваха на двора,

в приятна и разхлаждаща умора,

а мислите им…Те летяха в бяс…

Видях ги и със звънеца призовах – „ Вино донесете!“

 

„ Шестдесет и девета“ – най-добрата ни реколта?“

Управителят мазно се усмихна,

добре че Тифъни промъкна се в съня ми

и чух отново – „Добре дошъл в нашия хотел!“

 

Видях лицето и – прекрасно!

Каква приятна изненада!

И плувайки в море от сладостна замая,

отпивах розово шампанско…

 

Момичето летеше над всичките ни стаи,

момчетата му махаха, но само толкоз,

те бяха хванали животното, което ги гнетеше,

извадиха ножове, за да го разкъсат.

 

Аз също го промуших,

животното бе живо и ревеше…

То бе нощния пазач…

Успокояваше ни с надежда… за живота…

 

„Ти можеш да участваш в пира,

когато пожелаеш си добре дошъл!

Но видиш ли смъртта - няма как да се завърнеш!

Защото всичко той е удоволствието и любовта!“

 

© Кирил Дървеничарски All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??