Dec 11, 2013, 7:44 AM  

Хроника на работната седмица 

  Poetry » Other
454 0 9


Хроника на работната седмица

 

Стигнахме до сряда.
  Седмицата е преполовена,
но зимата е вироглаво-млада
и студ тече по белите ѝ вени.

Навън разхождат шалове, палта и шапки
навлечените с ръкавички длани
и облачета пара вдигат упоритите им стъпки:
вървят и вярват, че ще стоплят тротоара,

а времето премигва и се слива
в зората на отлитащите нощи
с надеждата, че любовта е жива
в света, неспирно искащ от живота още.

© Лина - Светлана Караколева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??