Червено цвете ще откъсна
в ръцете крехки да ѝ сложа,
бяло цвете чисто и невръстно
в косите нежни ще положа.
В очите ѝ ще плувам,
ще я хвана за ръка,
усмивката ѝ мила ще целувам,
във едно ще сме с нощта.
Ще я прегърна,
да изгубя пространство и време,
а намеря ли сили да тръгна
празнота пак ще ме обвземе.
Червено цвете ще откъсна
в ръцете крехки да ѝ сложа,
бяло цвете чисто и невръстно
в косите нежни ще положа.
© Филип Филипов All rights reserved.